Het programma bestaat uit muziekoptredens, installaties, voorstellingen en (straat) kunst. Het is een mix van Nationale professionals in combinatie met talent rechtstreeks uit de Dichterswijk. 


Camilla Blue is de 23 jarige Joyce Deijnen met haar 10-koppige band. Haar muziek ademt een romantische theatrale vrijheid. Authentiek en tijdloos. Het zijn bluesy popsongs met een jazzy inslag op een authentieke, geheel eigen manier gebracht.  Haar optreden is een verzameling van alles waarvoor wij dit festival hebben opgezet. Hier meer over Camilla


Exoot is de verzamelnaam van objecten, installaties en acts van Tristan Kruithof. Bijzondere producties met een verhaal...Lees hier meer...


Mandy Woelkens komt het programma presenteren aan het Dichterbij publiek. Dat kan ze supergoed, onder meer omdat ze oud DJ is van Q-Music!


Weet iemand wat locatietheater is? Kom dat ontdekken! Huub Braam speelt in het stuk ´Mien Grond´ , met als centraal punt het huis van Mien in de Veilinghaven. Over de liefde voor het kleine....een zeer passend onderwerp voor de Dichterswijk straks tussen 5000 nieuwe huizen in...


De jonge dansers van Influence Zone doen dit jaar mee aan de UDO kampioenschappen streetdance. Raoel Richardson en zijn team komen laten zien waarom!


Een gedicht, speciaal voor jou.

 

Pak een stoel, ga er even bij zitten. Praat over wat je bezig houdt en Inge maakt er ter plekke een gedicht van. Maar pas op: ontroering wordt niet uitgesloten.

 

Inge is dichteres en draagt regelmatig voor op dichters- en muziekpodia. Met of zonder band neemt ze je mee naar andere werelden, die bij nader inzien helemaal niet zo ver van je af staan. En als ze niet praat, dan luistert ze. Naar verhalen van anderen, om er ter plekke een ontroerend gedicht over te schrijven.


Kom naar de installatie van Ronald van der Meijs kijken! Natuurlijke processen zijn onderdeel en onderwerp van het werk, dat zich afspeelt rond de spanning tussen mens en machine ofwel cultuur en natuur.

Ronald verteld hier meer over zijn werk op Dichterbij...


Deze workshop is voor kinderen. De welbekende Nicole Westerbeek van Kunstkids komt naar de Veilinghaven. Doen jullie allemaal mee? 


Marne van Veenendaal van Mozaïekmonumenten komt met een workshop. Gefascineerd door de mozaïekparken van Gaudi en Nicky de Saint Phalle, gaat zij haar eigen mozaïekweg.


Munir is een creatieve conceptdenker en vormgever. In de Dichterswijk bekend door zijn muurschilderingen. Hij brengt verhalen en ook voor festival Dichterbij zal zijn input zichtbaar richting geven aan ons publiek....lees hier meer over de Safari van Munir...


Gys van Bon is aanwezig met Skryf en zal voor zichtbare verrassingen zorgen!


Buurman & Buurmannen komen op bezoek! Lekker gezellig, want dat is hun handelsmerk.


Tijdens de wandeling rond de haven kom je een 3D voorstelling tegen met de naam Dichterbij Elkaar. Door professionals, de wijk, Brede school en de Kleine Dichter....voor ons publiek!

 

 

De hoofdrol spelers zijn Liza Sabanci (8), Lima Keskin-Bakker (8), Sanne Anná Kapelle (32) en Ton Rademaker (55). Lees hier meer..

Al op jonge leeftijd wist Roy Michael Reymound, zoals Fresku echt heet, dat hij niets voelt voor een gewone kantoorbaan. Wij presenteren met trots deze rapper van formaat op ons festival Dichterbij. 

 

Hier meer over Fresku!


Onze special friend VluchtelingenWerk verzorgt een foto expo en een gedicht om mensen dichterbij vluchtelingen te brengen...Goedele Monnens is de fotograaf. Engelsman Brain Bilston schreef het gedicht. Kom kijken!


Coverband No Kiddin‘ is een energiek en ervaren ALL ROUND 9-mans formatie uit Utrecht. Met No Kiddin’ komen alle zalen en pleinen in beweging! Lees hier meer...

 


Poëzie krijgt door deze man een extra dimensie...Ozan Aydogan won in februari het NK Poetry Slam. Op 3 juni is hij dichterbij te bewonderen! Lees hier meer..


Singer-songwriters zorgen voor bijzondere artistieke combinaties die uitdagen en met hun publiek in contact willen komen.

 

Op 3 juni bij ons aanwezig het HUGO SIPS TRIO (foto) bij onze huiskamerconcerten! Ook Jarron (van 8 jaar oud) maakt zijn opwachting en Wim Eickholt (ex-dakloze) komt vertellen...

 

Lees hier meer over Hugo Sips Trio


Uiteraard is Stichting het Ringpark aanwezig. Ook duurzaam initiatief ANNE maakt haar opwachting. Ontwikkelaars BPD en MRP zetten projecten in de schijnwerpers. Waar kom je ze tegen ? Tijdens je wandeling rond de haven op 3 juni!


Weet iemand wat slowbiking is? Kom dat ontdekken! En...doe vooral mee! Uiteraard gaat dit ook over het promoten van de fiets in het algemeen en als ecologisch, duurzaam, gezond en leuk transportmiddel. 


Daan Houter denkt in het groot. Je kan letterlijk de hoogte in en denken dat je dichterbij de wolken bent...


Deze workshop daagt uit. Samen met het publiek worden artistieke grenzen door  ARTpub en Ambulante Dagbesteding opgezocht. Bestaan deze grenzen wel? 


Trots zijn wij op de komst van Merel Vercammen. Zij is een violiste die bekend staat om haar poëtische spel en zoektocht naar vele klankkleuren en nieuwe effecten. Merel komt rechtstreeks uit de Dichterswijk!


Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Deze draaimolen vergt echter wel wat handkracht. Welke vaders hebben spierballen ? 


Bij de Dichterswijk horen meerdere dichterlijke invalshoeken. Deze woren mede vormgegeven door de leden van het stadsdichtersgilde Utrecht, Ruben van Gogh (foto) en Fred Penninga.