15. september 2018
De stichting activiteiten Dichterswijk heeft tijdens het festival via de Donatie Installatie 250,- weten op te halen voor VluchtelingenWerk Nederland. De maatschappelijk partner heeft laten weten in 2020 graag weer verder te praten. Dank aan alle gulle kopers van de ansichtkaarten op het festival!
06. juni 2018
Festival Dichterbij op 3 juni 2018 was een geslaagd festival. Meer dan 3500 mensen hebben 30+ acts gezien. Meer dan 300 mensen hebben actief bijgedragen aan producties. Het weer was goed en ook naar partner VluchtelingenWerk kunnen we een cheque uitschrijven. Hiernaast het gedicht van stadsdichter Fred Penninga. Wij hebben hem gevraagd in 2020 wat tijd te reserveren. Komt er dan een nieuwe editie ?
22. mei 2018
Festival Dichterbij laat buurtbewoners met professionals samenwerken! Zo is de 3D poppenkast / theater productie Dichterbij Elkaar momenteel in productie, i.s.m. onder meer basisschool De Kleine Dichter. Straks op 3 juni onder meer vanuit enkele huiskamers aan de Veilinghaven te zien! Ook Op Safari Dichtbij van Munir de Vries is in productie. Daarover later meer! Het gedicht van het stadsdichtersgilde is al klaar, op facebook stond een voorproefje. Like snel dat facebook nog even!
20. april 2018
Festival Dichterbij in Utrecht introduceert een uniek programma element: de TUNE en de MOVE. De TUNE is een herkenbare, speciaal door Camilla Blue gecomponeerde festivalsong met bijbehorende dans, de MOVE. Deze worden op dit moment breed uitgerold onder de bewoners van de Dichterswijk, de wijk waar het festival op 3 juni 2018 plaatsvindt. Muziek voor de hele wijk Een TUNE hoort bij de ontwikkeling van een niet commercieel, gratis festival. We willen uiteindelijk dat de hele Dichterswijk op 3...
20. maart 2018
Wist je dat Harmen Liemburg het logo speciaal voor ons heeft ontworpen? Hij heeft letters gemaakt met een specifieke stijl en kleurpatroon met de bedoeling om op verschillende manieren focussen aan te brengen. Ook zou je kunnen bedenken dat de letters steeds een stukje opschuiven....steeds een stukje....