Dichterswijk TUNE & MOVE

Festival Dichterbij in Utrecht introduceert  een uniek programma element: de TUNE en de MOVE.

 

De TUNE is een herkenbare, speciaal door Camilla Blue gecomponeerde festivalsong met bijbehorende dans, de MOVE. Deze worden op dit moment breed uitgerold onder de bewoners van de Dichterswijk, de wijk waar het festival op 3 juni 2018 plaatsvindt.

 

Muziek voor de hele wijk

 

Een TUNE hoort bij de ontwikkeling van een niet commercieel, gratis festival. We willen uiteindelijk dat de hele Dichterswijk op 3 juni meedanst aan de Veilinghaven”.

 

Videoclip van de MOVE

 

Bij de TUNE is daarvoor een heuse MOVE bedacht. Een laagdrempelige dans die bij de Dichterswijk past. De MOVE wordt ondertussen al aangeleerd, onder meer aan de leerlingen van OBS De Kleine Dichter. Met een ‘how to’ video, een tutorial, legt een danslerares  uit hoe alle mensen uit de Dichterswijk, van jong tot oud, kunnen meedoen. En bij een goede MOVE hoort natuurlijk ook een videoclip. In de aanloop naar het festival duiken de TUNE en de MOVE overal op en iedereen wordt opgeroepen mee te doen.